Samsung Central Research Headquarters Building

ARCHITECT: Perkins + Will

LOCATION: Taejon, Korea

Designed to be Taejon’s tallest building, the 400,000 sf structure was envisioned to serve as a center for heavy industry and chemical research. The structural system is a grid of 9m x 9.3m bays of steel framing. The use of steel was important for the architectural expression, achieved through the use of the exposed steel. The long span roof areas in the atria dining room and auditorium; the multi-story curtain walls; the curved horizontal truss supporting the office areas; and the entry truss, are all areas that required the use of exposed steel to achieve the desired look.

Samsung Central Research Headquarters Building
ARCHITECT: Perkins + Will
LOCATION: Taejon, Korea
Designed to be Taejon’s tallest building, the 400,000 sf structure was envisioned to serve as a center for heavy industry and chemical research. The structural system is a grid of 9m x 9.3m bays of steel framing. The use of steel was important for the architectural expression, achieved through the use of the exposed steel. The long span roof areas in the atria dining room and auditorium; the multi-story curtain walls; the curved horizontal truss supporting the office areas; and the entry truss, are all areas that required the use of exposed steel to achieve the desired look.
Samsung Korea